Najdete mě:

Víkend v rytmu folkloru

Pokud chceme potkat všechny známé, na které přes rok nezbyl čas, musíme do Strážnice😉… To řekl moderátor jednoho z pořadů na mezinárodním folklorním festivalu. A já to potvrzuji. 🧑‍🤝‍🧑🎵🎻 Jsem společenský člověk a miluji všechny akce, kde potkávám lidi. Ideální je, pokud je takové setkávání spojeno s folklorem a lidovou kulturou. Všeho se mi během uplynulého víkendu dostalo měrou vrchovatou.

Ze Strážnice jsem si pak „odskočila“ na hody do Tištína. Do organizace zřejmě největší místní akce v roce se zapojily lokální spolky, mají tu hned čtyři! Myslivecký spolek, TJ Tištín, Klub přátel školy a Sbor dobrovolných hasičů. Odpoledního hodového programu ❝Z pohádky do pohádky❞ se zúčastnilo 86 ochotníků!

🔝Byla jsem vážně překvapená, jak je obec krásná, čistá, upravená… Nová silnice, chodníky, parkovací stání, veškerá technická infrastruktura, nová cyklostezka, zemědělské muzeum. I když má městys pouhých 460 obyvatel, poskytuje svým občanům základní služby – od mateřské a malotřídní základní školy přes ordinaci praktického lékaře, poštu, kadeřnictví až po sportovní areál. Tištín splňuje představu dobrého místa pro život s podporou spolkových aktivit. To vše je velkou zásluhou místní, velmi aktivní starostky. A mně se tak potvrzuje, že to, zda se obcím daří, není tolik o systému a jeho chybách. Ale vždycky jej a jen o lidech.

Hezké prázdniny!